30 ani de performanță în medicină
(+373 22) 888-347
(+373 22) 735-558

Noutăți » Aparate de ultimă generație la Centrul Republican de Diagnosticare
11 Noiembrie 2014

Laboratorul Clinico-Diagnostic de Imunologie şi Citomorfologie al Centrului Republican de Diagnosticare Medicală (CRDM) a fost renovat. Astăzi va avea loc inaugurarea oficială a laboratorului, informează MedNews.

Laboratorul clinic al CRDM a fost dotat cu aparate de ultimă generație produse de lideri europeni și mondiali în domeniul diagnosticului de laborator. Astfel, acesta a fost racordat la standardele europene.

„Ca urmare a implementării Proiectului de renovare și utilare a laboratorului clinic al CRDM, s-a obținut sporirea calității investigațiilor de laborator. Echipamentul performant permite diagosticarea cu precizie înaltă a testelor de laborator”, au declarat surse din cadrul CRDM.

Totodată, a fost pus în funcțiune un sistem complex automatizat pentru investigații citologice în mediu lichid – aceste investigații permit diagnosticul timpuriu al patologiilor oncologice; un analizor de citometrie în flux ce permite diagnosticul stărilor imunodeficitare; un sistem Real Time de biologie moleculară cu extragerea automată a acizilor nucleici – sistem performant pentru diagnosticul infecțiilor provocate de bacterii și viruși; un analizor automat de hemostază – permite analiza coagulometrică în regim automat.

Echipamente de utlimă generație în instituțiile medicale din Moldova

De asemenea, laboratorul a fost dotat cu aparataj pentru consolidarea etapei preanalitice și postanalitice – frigidere, centrifugi și mobilă de laborator. Pentru prima dată a fost procurat transport specializat cu regim termic, necesar pentru transportarea materialului biologic din raioane. Acest lucru a sporit accesul populației la servicii performante de laborator.

Sursa: MedNews, Anastasia Rusu