30 ani de performanță în medicină
(+373 22) 888-347
(+373 22) 735-558

Noutăți » CNAM OnLine. Lista SIP-urilor cu coduri pentru investigațiile medicale
13 Aprilie 2021

Compania Naţională de Asigurări în Medicină a lansat Sistemul Informațional de Raportare și Evidență a Serviciilor Medicale.

La accesarea Sistemului Informaţional, medicii vor putea să identifice persoana în baza de date a CNAM, să verifice statutul de asigurat sau neasigurat al acesteia, iar în cazul pacientului asigurat – să completeze online biletul de trimitere la serviciile medicale de înaltă performanţă.

Astfel, cetăţenii au posibilitatea în baza biletului de trimitere să efectuieze  programări online la serviciile medicale de înaltă performanţă prin libera alegere a prestatorului.

Implementarea Sistemului informaţional „Raportarea şi evidenţa serviciilor medicale” (SIRSM) are menirea de a creşte nivelul de transparenţă în procesul de prestare a serviciilor medicale şi de utilizare a mijloacelor financiare destinate acestora, a spori eficienţa acestor servicii, a asigura monitorizarea în regim real a prestării serviciilor medicale de înaltă performanţă şi a îmbunătăţi calitatea raportării datelor către CNAM.

În acelaşi timp, prin intermediul sistemului sus-menţionat, va putea fi efectuată şi programarea în regim online la serviciile medicale respective, urmând linkul https://sirsm.cnam.gov.md. Această procedură va putea fi înfăptuită de persoana căreia i-au fost prescrise serviciile medicale, iar în cazul în care pacientul nu utilizează computerul, programarea va fi făcută de medicul care a emis biletul de trimitere sau prin intermediul Centrului de apel INFO CNAM, la numărul de telefon 0 800 99999.

Sistemul poate fi accesat de la computer sau de pe orice dispozitiv conectat la Internet, fără a fi necesară instalarea de aplicaţii sau programe suplimentare. Baza de date va fi actualizată în mod continuu cu informaţii despre serviciile medicale prescrise de medici, programările efectuate de aceştia şi de pacienţi, numărul şi volumul de servicii contractate şi executarea în timp real a serviciilor în conformitate cu contractul încheiat cu instituţia medicală. De asemenea, informaţiile stocate vor servi la elaborarea unor rapoarte de analiză.

IMSP Centrul Republican de Diagnosticare Medicală vă prezintă mai jos Lista de Servicii Medicale d Înaltă Performanță prestate de către IMSP Centrul Republican de Diagnosticare Medicale pentru anul 2021 utilizînd Sistemul Informațional de Raportare și Evidență a Serviciilor Medicale.