30 ani de performanță în medicină
(+373 22) 888-347
(+373 22) 735-558

Noutăți » O nouă investigație medicală pentru pacienții IMSP Centrului Republican de Diagnosticare Medicală
23 Februarie 2016

Secția Ultrasonografie Generală din cadrul IMSP Centrul Republican de Diagnosticare Medicală este dotată cu cele mai performante ultrasonografe,  ce permite vizualizarea de imagini în mișcare color, de înaltă calitate și fidelitate grafică.

Începînd cu luna februarie, utilizînd cea mai nouă şi performantă versiune a softului, ce efectuează elastografia ficatului cu scop de apreciere gradul de fibroză a parenchimului hepatic.

Principiul de efectuare a acestui tip de elastografie e bazat pe aprecierea gradului de duritate a ţesuturilor formaţiunii tumorale, deformarea lor sub influenţa undelor ultrasonore şi a compresiei mecanice, ceea ce ne ajută în diagnosticul diferenţial a tumorilor maligne şi benigne.

La aparatele utilizate pînă în prezent se efectua elastografia numai în cazul formaţiunilor tumorale în organele superficiale (glanda tiroidă, glandele mamare, limfonoduli, testicule etc.) şi prostata, uterul, ovarele.

Soft-ul pentru elastografie este unical, deoarece poate fi utilizată în cazul schimbărilor difuze în parenchimul ficatului şi ajută la aprecierea gradului de fibroză a parenchimului hepatic modificat.

Denumirea internaţională a investigaţiei – SWE (Shear Waves Elastography).

Măsurarea indicilor de fibroză se efectuează în anumite segmente hepatice, în 7-8-9 spaţiu intercostal, în regiunea cu număr minimal de vase.

Pentru aprecierea corectă a indicilor e necesar efectuarea măsurărilor nu mai puţin de 5 – 6  ori în fiecare sector.

Aprecierea gradului de fibroză - după standardul internaţional METAVIR.

Pentru orice tip de schimbări difuze în parenchimul ficatului e caracteristic un anumit grad de fibroză.

Această investigație este recomandată în hepatite, steatoză hepatică, ciroză hepatică.

Denumirea investigației : Ecografia ficatului cu 2D în scară gri + Doppler + Elastografie pentru aprecierea gradului de fibroză

Codul MS : 814.12

Codul intituțional : 1.28

Prețul investigației : 380,00 Lei