30 ani de performanță în medicină
(+373 22) 888-347
(+373 22) 735-558

Noutăți » Centrul de Diagnosticare Medicală, modernizat
11 Noiembrie 2014

Centrul Național de Diagnosticare Medicală are un laborator clinic nou, dotat cu utilaje de ultimă generație ce permit diagnosticarea cu o precizie mai mare a pacienților care suferă de diverse maladii. Laboratorul are conexiune cu alte laboratoare din străinătate.

Ministrul Sănătății, Andrei Usatâi, a spus în cadrul evenimentului de inaugurare, că acest laborator va deveni unul de coordonare și instruire a personalului medical. Utilajele sunt conectate la un sistem informațional integrat, la care au acces și medicii de familie din raioane.

Tot astăzi a fost prezentată și o Gamma Cameră, unică de acest fel în Moldova, combinată cu un tomograf computerizat ce permite examinarea cu o mai mare precizie a pacienților cu diferite maladii, dar în special examinarea scheletului atunci când sunt sau nu metastaze de cancer. Acest utilaj permite obținerea unei imagini ce conține mult mai multe informații despre starea organelor interne a pacienților.

Invitat la eveniment ex-premierul țării, Vladimir Filat, care a susținut proiectul, a declarat că sănătatea, de rând cu educația, reprezintă o prioritate absolută nu doar pentru Partidul Liberal Democrat din Moldova, dar și pentru întreaga țară.

Proiectul valorează 34 de milioane de lei.

 

Sursa: Național 4